Les elèctriques catalanes hauran de tornar a facturar els consums irregulars de finals de 2008


Una resolució de la Direcció General d’Energia i Mines obliga les distribuïdores d’electricitat que operen a Catalunya a facturar de nou els consums realitzats total o parcialment l’any 2008, que s’hagin regularitzat amb lectura real l’any 2009 i que disposin com a mínim d’una lectura real el 2008. Energia i Mines va iniciar un expedient informatiu arrel de les queixes per facturació irregular en el període de canvi tarifari 2008-2009.

La nova facturació haurà de regularitzar el consum entre dues lectures reals, i es calcularà tot dividint el consum que marquin aquestes lectures pel nombre de dies del període facturat, a més d'aplicar a cada dia la tarifa que li correspongui. A partir d'ara, els recàrrecs per excés de consum només es podran aplicar en períodes entre lectures reals.

Aquesta mesura ha estat presa pel govern després de les nombroses queixes d'abonats que no estaven d'acord amb el que se'ls cobrava. Els efectes del canvi de sistema de facturació (lectures bimensuals i facturacions mensuals) han ocasionat cobraments que no concordaven amb el consum i cobraments de períodes de finals de 2008 amb tarifes de 2009.

La diferència entre la factura emesa i la que s’haurà de calcular de nou es descomptarà en la següent factura corresponent a l'1 d’abril.

Segons Energia i Mines, la resolució, a més, s’aplicarà sempre que coexisteixin dues tarifes diferents entre dues lectures reals de comptadors i mentre existeixin períodes de facturació en base a lectures estimades. Per això, també es defineixen els criteris que hauran de seguir les empreses distribuïdores per facturar a partir d’estimacions de lectura.

Així, les estimacions de lectura es faran a partir d’un algoritme basat en l’estimació del consum mitjà diari dels dotze mesos anteriors al de la data d’estimació i també en l’estimació del consum mitjà diari del mateix període de l’any anterior. Els recàrrecs per excés de consum i les bonificacions només es podran aplicar en períodes entre lectures reals, i no en els de lectura estimada.

Més informació: Comunicat emès per la CNE avui

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article