Consumidors i pagesos preparen més actuacions contra els marges comercials abusius


COAG i les organitzacions de consumidors UCE i Ceaccu denuncien la poca participació dels agricultors en el preu final dels aliments, en la majoria dels quals només suposa un 25% del preu final. Les entitats han denunciat els marges comercials que, malgrat les queixes, continuen sent desorbitats, molts dels quals passen del 450%. L'organització de productors agraris i ramaders fa campanya en diversos punt de l'estat a través d'organitzar els que anomena "mercats transparents" des dels quals els productors venen directament al consumidor, com a mesura de protesta davant dels abusos de la distribució.

Les tres entitats han anunciat avui que el proper 25 de març presentaran el document "Alimentació, qüestió d'Estat" en el qual es detalla la situació crítica que viuen moltes explotacions agràries i s'evidencien "els desequilibris " de la cadena alimentària.

Coag, Uce i Ceaccu van signar un conveni de col.laboració l'any 2006, de manera que organitzen activitats conjuntes  per lluitar contra el domini de la gran distribució comercial en el mercat de l'alimentació. Una d'aquestes activitats és la publicació mensual de l'IPOD (Índex de preus origen destí) que fa un seguiment de les variacions dels preus alimentaris en funció del que cobra el productor i el preu al que compra el consumidor.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article