UCE no en té prou amb que les elèctriques refacin les factures


La Unió de Consumidors considera que l'informe elaborat per la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) mitjançant el qual obliga les elèctriques a retornar els diners cobrats de més als abonats, no resol el problema de la facturació de l'electricitat. El que demanen els consumidors és que la CNE es pronunciï d'una vegada per totes sobre la legalitat de la facturació basada en lectures estimades.

Mentre les lectures estimades siguin referència per a la facturació de la llum, els usuaris poden tornar a patir errors de cobrament. En tot cas, diu l'entitat, la lectura estimada ha de ser una excepció en cas que sigui necessari per a la facturació, però no el sistema habitual de lectures.

UCE ja va presentar el 3 de març una denúncia contra les principals companyies elèctriques davant de la CNE i l'Institut Nacional de Consum, per facturar en base a lectures estimades, un sistema que perjudica clarament als consumidors segons la Llei de protecció dels Consumidors i Usuaris.

L'entitat considera a més que l'actuació de les elèctriques ha estat poc transparent i ha causat perjudicis als consumidors domèstics, pel que obligar-les a refer la factura és insuficient i caldria que se'ls imposés sanció.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article