Els qui beuen -moderadament- en actes socials tenen millor salut


Un estudi fet al Japó, en el que s'ha analitzat el risc d'infart de 19.356 homes, d'entre 40 i 60 anys, ha detectat que els qui veuen alcohol de manera moderada, també coneguts com a bevedors socials tenen menys risc de patir malalties coronàries. L'estudi ha estat coordinat pel professor Hiroyasu Iso de la Universitat d'Osaka que alerta però que les dades són només pels qui beuen poc o moderadament. Per arribar a aquestes conclusions es van definir 7 graus de consum d'alcohol, els de millors resultats van ser per les persones que consumien fins a 299 grams d'alcohol a la setmana -una copa de vi té uns 15 grs d'alcohol-. El treball va posar en evidència que els qui tenen més relacions socials també gaudeixen de millor salut ja que són menys sedentaris que els qui no es relacionen.

"Al Japó, el beure es divideix en dos grans patrons", diu Iso,  "un és el del bevedor solitari o amb família. L'altre, el que practiquen els homes de negoci de mitjana edat, que és el beure compartit amb companys de feina, amics o veïns."
Segons Tagueshi Tanigawa, professor del departament de salut pública de la universitat, "En conjunt, aquests costums poden ajudar a socialitzar gràcies a crear un espai lliure d'estrès per a les persones envoltades d'un munt de tensions, especialment en el lloc de treball. "

Resum de l'estudi

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article