Adicae s'ofereix per revisar els contractes d'estalvi dels usuaris

L'associació constata que un 95% dels petits inversors desconeix el risc i condicions dels producte d'estalvi contractat


L'Associació d'Usuaris de Banca (ADICAE) ha iniciat una campanya per denunciar els abusos i el frau a l'estalvi que es basa en informar als consumidors de quin producte té contractat realment amb la seva entitat financera. Al menys 25 casos de desinformació sobre el risc real dels seus estalvis són detectats cada dia per l'associació entre les consultes de consumidors. La conclusió és que un 95% dels petits inversors desconeix algun element fonamental del producte que té contractat com la rendibilitat, les despeses i comissions o les condicions de reembossament.

Adicae ha obert un programa de consulta des de qualsevol de les seve seus a tot l'Estat que aclareix les consultes sobre quin tipus de contracte d'estalvi té l'usuari i els dubtes que puguin sorgir.

Banif, Lehman Brothers, són alguns dels casos més evidents en què els clients s'han trobat atrapats en situació crítica. La campanya "10 anys de frau a l'estalvi" que promou l'entitat, lamenta que les institucions públiques de control com el Banc d'Espanya, CNMV o el Fons de Garantia tenen massa burocràcia i han deixat de banda sovin els interessos dels consumidors.

L'entitat enumera alguns caos com els Fons d'Inversió Monetaris que, a la pràctica, no tenen cap rendibilitat desprès de restar-los les comissions de gestió i administració o les mateixes campanyes en què les entitats venen "accions preferents" que, segons Adicae, ni són accions, ni són preferents i es promocionen entre els clients que habitualment inverteixen a termini fix. En moltes ocasions aquests productes es venen com a "segurs, fiables i conservadors" i, fins i tot, a vegades com a "termini fix peròs amb més rendibilitat".

Adicae Catalunya té la seu al c/ Provença, 30 Entl. de Barcelona T/93 342 50 44


Més informació: Revisió contractes estalvi Adicae

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article