El Santander promet hipoteques però als pisos rebaixats

Mentre tant Metrovacesa proposa rebaixes del 42% quan fa un any eren del 20%


El banc de Santander ha signat un conveni amb la patronal de les immobiliàries Apce per intentar revifar el mercat de venda d'habitatges ara en "coma".  En l'acord el banc puntualitza però que només donarà hipoteques als clients immobiliaris que hagin rebaixat fins un 20% el preu dels seus pisos.

A canvi, el banc assegura que finançarà un 100% de la compra del pis sempre que el preu hagi estat rebaixat un 20% sobre la valoració feta quan l'empresa va obtenir el crèdit de l'entitat per a aquella promoció en concret. A menys rebaixa, menys finançament.

Així que, si amb l'acord s'aconsegueixen treure al mercat més de 5.000 pisos tal com preveu l'entitat financera, també augmentarà el seu negoci de crèdit.

Ara la pilota és a mans de les agrupacions d'immobiliàries que s'hi apuntin, en tot cas, segons deien responsables del banc a Público, el percentatge entra dins dels marges que va acceptar recentment Pedro Pérez, el president del lobby de promotores G-14.

Mentre tant, Metrovacesa continua "convidant a l'optimisme"  i anuncia ara descomptes del 42% en pisos a les platges de València i Castellò, quan fa un any eren del voltant del 20%.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article