La matinada de dissabte toca avançar una hora els rellotges


Aquest diumenge 29 de març s'hauran d'avançar els rellotges una hora quan siguin les dues de la matinada, que passaran a ser les tres. Segons l'Institut Català de l'Energia aquest avançament horari permetrà disminuir la despesa energètica en 20 milions d'euros només a Catalunya, al llarg dels set mesos que passaran abans no es torni a tirar enrere el rellotge.

Més concretament, l’ICAEN calcula que l’estalvi de cada llar degut al canvi horari se situarà entre els 7 i els 8 euros, ja que permetrà reduir un 10% el consum en il·luminació. Tot i que les millores tecnològiques han anat reduint el pes de la il·luminació fins un 8% en el total del consum energètic de les llars, encara queden mitjans per a fer un us responsable de l'energia com la instal.lació de sistemes electrònics de regulació de consum.

La diferenciació entre l’horari d’estiu i el d’hivern, que es posa en pràctica a una vuitantena de països de tot el món, es va iniciar l’any 1974 com a mesura d’estalvi davant de l’encariment del petroli i, per tant, de l’energia.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article