Un altre banc que paga primes als executius després de ser rescatat per diner públic

El banc francès Natixis repartirà 90 milions d'euros en primes


Els principals accionistes del banc francès Natixis són les mutualistes Banques Populaires i Caisses d'Epargne. L'entitat financera té previst repartir més de 90 milions en primes entre els seus executius atès, argumenta, que no tothom va fer un mal treball i que en realitat les primes s'han reduït un 60% envers l'any anterior.

L'entitat financera va rebre al desembre passat una injecció de diner públic per valor de 2.000 milions d'euros i té previst rebren 5.000 més. Els sindicats mostren la seva perplexitat i malestar per la mesura en un moment en què el banc ha anunciat l'acomiadament de 1.250 treballadors.

L'entitat així paga bonificacions pel treball dels seus col.labors quan aquest any ha enregistrat unes pèrdues de 2.800 milions d'euros.

El pagament de les bonificacions es produeix en ple debat a l'estat veí sobre les retribucions d'empresaris i executius davant de l'increment de l'atur per la crisi.

Segons portaveus sindicals del banc, part d'aquest diner que procedeix del contribuent francès servirà per pagar primes dels operadors de mercat, tant de França com de l'estranger.

Segons, Efe, els dirigents de Natixis, han renunciat a cobrar les seves primes en stock options, és a dir, a l'opció sobre accions.

Més informació: Les Echos

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article