L'OCU demana que també és garanteixin els plans de pensions de Caja Castilla-La Mancha


En diumenge ha estat la primera de les intervencions del Banc d'Espanya a una entitat financera estatal. Caja Castilla - La Mancha (CCM) té greus problemes de liquiditat i aquest diumenge el Consell de Ministres ha aprovat la injecció de 9.000 milions del Tresor Públic, deprés que els darrers mesos l'entitat ha donat mostres de feblesa, especialment a l'hora que s'ha hagut d'afrontar al procés de fusió amb Unicaja. Fusió recomada en el seu moment, també, pel govern espanyol.

Plans de pensions, també es garantiran?

Recordem que fa uns mesos el fons de garantia de dipòsits van passar dels 20.000 euros als 100.000 euros, només que en la cobertura no hi ha inclosos els plans de pensions, per exemple. Avui, davant de la intervenció per sorpresa, organitzacions de consumidors com l'OCU han proposat que els plans de pensions i els fons d'inversió també siguin assegurats pel Fons de Garantia de Dipòsits. L'OCU ha aprofitat per demanar en un comunicat més "transparència" per part del govern central, i que els ciutadans puguin saber què és el que esta passant.


El ministre d'economia, Pedro Solbes, ha advertit als clients d'aquesta caixa que no han de patir pels seus dipòsits ni els crèdits, que aquest és un cas aïllat, i que la caixa complirà amb totes les seves obligacions.




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article