La majoria dels 400.000 productes retirats del mercat català el 2008 eren joguines


Al llarg de l'any passat l'Agència Catalana del Consum  va destruir més de 400.000 productes retirats del mercat, quatre vegades més que l'any 2007. De tot els productes que Consum ha retirat del mercat, un 90% han estat joguines i articles de puericultura, però també en destaquen electrodomèstics i aparells d'enllumenat, a més de tèxtil i cuir, especialment degut al darrer episodi d'alerta per sabates contaminades amb dimetilfumarat un fungicida utilitzat en calçat, sovint de fabricació xinesa.

L’Agència Catalana del Consum (ACC) va destruir l’any passat 434.378 productes insegurs, una xifra que quadriplica la de tot l’any 2007, en el qual se’n van destruir 111.986. Si es sumen les unitats de mercaderies destruïdes des del 1999, la xifra supera el milió d’unitats. La finalitat de la destrucció és assegurar la no circulació d’aquests productes en aquest o altres mercats i, per tant, evitar riscos i garantir la seguretat dels consumidors. 

D'entre les joguines retirades destaquen diversos models amb peces petites, trencaclosques, jocs d’arts i manualitats, io-ios i perruques. Quant als articles de puericultura, es van retirar des de cotxets, cadiretes de passeig i xumets amb pinça.

L’ACC va fer públiques aquestes dades en el marc de la 5ena Festa del Consum Responsable, que va tenir lloc ahir diumenge 29 de març al Port Vell de Barcelona. L’objectiu de la convocatòria d’enguany feta sota el lema “Amb tu, segur”, era donar eines a les famílies per consumir amb seguretat en un moment en què és més necessari que mai vetllar per aquest dret.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article