S'encalla el projecte d'homologació de talles per falta de pressupost ministerial


El retall del pressupost del Ministeri de Sanitat i Consum s'ha endut per endavant la segona part de l'estudi antropomètric de la població, amb el qual es volia posar fi al desgavell dels criteris sobre talles que es comercien i, alhora, ajudar a la lluita contra l'anorèxia.

El projecte contemplava la creació de codis que indicarien mesures d'alçada i contorn. Fins ara, s'havia recopilat una mostra representativa de les mesures de la població femenina per adequar així les talles a la realitat de la demanda. La segona fase, la que ara s'ha quedat sense partida pressupostària, és la dedicada a l'estudi de les talles masculines.

L'objectiu és que després de mesurar la població vingui l'homologació de talles a la que ja s'han compromès la indústria tèxtil i empreses com Inditex (Zara), Mango, El Corte Inglés, Cortefiel, Carrefour, el Consell Intertextil, la Federació d' Empreses de Confecció i l'Associació de Creadors de Moda.

A pesar de l'aturada del projecte, les empreses diuen que continuen compromeses amb la iniciativa, però afegeixen que aquest serà un procés lent, ja l'adaptació brusca suposaria un caos per al sector, remarcava l'Associació de Creadors de Moda, que especifica com el projecte tindrà la màxima viabilitat si la UE n'assumeix també els criteris, ja que la indústria ven a tot el continent.

Més informació: CadenaSer

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article