L'obra social Caixa Sabadell recull en una jornada 10 tones d'arròs i llegums per al Banc d'Aliments


L'obra social Caixa Sabadell va lliurar ahir prop de 10.000 quilos d’arròs a la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, després d'una jornada de recollida d’aliments coorganitzada per les dues entitats i que va tenir lloc ahir fins les 8 del vespre, a la plaça del Mercat (Central) de Sabadell.

Amb la recollida es preveu alimentar milers de persones del quart món a un àpat a través d’unes 300 entitats benèfiques de l’àrea de Barcelona –entre les quals, les sabadellenques.

Un quilo d’arròs per resposta

De fet, l’Obra Social Caixa Sabadell va comprometre’s a l’inici de l’enquesta Quant pesa la teva opinió?, l’estiu passat, a donar al Banc dels Aliments un quilo d’arròs per cada qüestionari emplenat rebut –concretament, 2.046. L’entitat d’estalvis va ser pionera a l’hora de vincular la participació en una enquesta amb el suport als qui passen penúries.


Uns mesos després, atès l’escàs estoc actual de l’organisme per la crisi, l'entitat financera va decidir afegir 1.526 quilos d’arròs als 2.046 corresponents a les respostes rebudes i organitzar la jornada amb el banc per obrir el lliurament a tota la ciutadania. Que finalment, en la jornada d'ahir va poder fer les seves aportacions, arribant a 6 tones més d'arròs, llegums i pasta seca.

Escoltar l’entorn per actuar

Paral·lelament als qüestionaris Quant pesa la teva opinió?, la caixa catalana degana ha encarregat un estudi d’opinió sobre la seva Obra Social a l’institut d’investigació Salvetti & Llombart per tal de completar la seva visió sobre allò que la societat li demana que faci de manera prioritària.

Més suport a les persones

Entre les conclusions del treball, destaca que tots els públics consideren, molt majoritàriament, que l’Obra Social Caixa Sabadell ha de donar prioritat a l’assistència social per davant d’altres àrees d’actuació; li ho demanen un 85% dels ciutadans, un 92% dels seus empleats, un 67% de les empreses i un 95% de les entitats.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article