Alguns mobles d'Ikea passen a ser peça de museu

La mostra "disseny democràtic - Ikea" s'exposarà a Munic fins al juliol


Accessoris com el sofà Klippan, la cadira infantil Mammut i les lleixes per llibres Billy formen part de l'exposició "Disseny democràtic - Ikea" que es podrà visitar a la Pinakothek der Moderne, Munic (Alemanya). Aquests mobles formaran part del catàleg com als més venuts arreu del món durant els últims 60 anys.

Per als organitzadors de l'exposició aquest mobles són ara nou objecte de culte ja que simbolitzen la idea de mobiliari funcional i ben dissenyat, alhora que assequibles per a la majoria de les persones.

Uns objectes i mobiliari que responen a la premissa "bellesa per a tothom", desenvolupant un "llenguatge específic" que caracteritza el disseny de la multinacional sueca. El predomini de la fusta, superfícies naturals, formes orgàniques i per altra banda disseny que recorda "moviments internacionals com el flower power, l'estil dels 60 i els post-modernisme"

El Museu Internacional de Disseny de Munic, ha organitzat la mostra en col.laboració amb Ikea. La selecció recull l'evolució del disseny a través de diversos punts de vista, sostenibilittat, ecologia, Kiddy-Land i l'inevitable "fes-ho tu mateix". Segons els promotors de la mostra, Ikea exemplifica el concepte de "disseny democràtic", passant de ser un negoci familiar fundat el 1948 a convertir-se en un gegant internacional del mercat del moble.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article