La Comissió Nacional de la Competència proposa més llibertat en l'obertura de comerços i en les campanyes de rebaixes


La Comissió Nacional de la Competència creu necessari eliminar l'obligació d'obtenir llicència comercial específica per a la instal.lació d'una gran superfície comercial i que la restricció de les campanyes de rebaixes a unes èpoques determinades de l'any no millora la competència.

En el mateix document la CNC també demana la reconsideració d'altres autoritzacions específiques que fins ara són necessàries com la d'instal.lació de màquines per a la venda automàtica i per a realitzar venda ambulant. Planteja l'eliminació de la necessitat d'inscriure's en determinats registres per a fer segons quines activitats, com el cas del registre de vendes a distància o el registre de franquiciadors.

Tot plegat en base a l'apliació de la Directiva europea de Serveis i la liberalització del sector que vol promoure. 

La Generalitat té una regulació pròpia dels grans establiments comercials, que ha limitat durant temps la implantació d'aquestes grans superfícies al territori, ara la CNC proposa una revisió d'aquesta normativa d'ordenació del comerç tan a nivell estatal com de cadascun dels territoris que l'integren, emparant-se en la Directiva comunitària de serveis.

Quant a la llei d'ordenació del comerç minorista, la CNC planteja la modificació de determinades obligacions que implicaria una millora des del punt de vista de la competència, encara que la Directiva esmentada no obligui específicament a revisar-los. Així proposa aixecar la prohibició de venda de mercaderies en establiments financers o la restricció actual de fer rebaixes només en èpoques determinades de l'any.

Més informació: CNC

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article