Setmana intensiva de debat sobre transgènics

Experts demanen que els resultats de les anàlisis dels seus efectes deixin de ser confidencials


Comença la setmana de la lluita antitransgènica a Catalunya amb activitats organitzades per nombroses entitats. Les accions coincideixen amb les que s'organitzen a tot l'estat i que culminaran amb una manifestació aquest dissabte a Saragossa. A l'Aragó existeix en aquests moments la major concentració de conreus transgènics de tota la Unió Europea. Segons explicava fa pocs dies en una entrevista a La Vanguardia el Dr. Gilles-Eric Séralini, a l'estat espanyol hi ha 100.000 hectàrees dedicades al conreu de blat de moro transgènic -gairebé la superfície de tot el Principat-. L'expert de la Comissió Europea en transgènics afirmava que "Espanya és la porta d'entrada dels OGM a Europa".

La professió de Séralini és la investigació en biologia molecular, com es fan els OGM i els seus efectes sobre la nostra salut quan els consumim. L'expert, que porta més de nou anys llegint tots els informes europeus i americans sobre controls sanitaris dels OGM,  reconeix que "el càncer, les malalties immunitàries, nervioses i reproductives estan relacionades amb els agents químics que contenen els transgènics".

El Dr. Gilles - Eric Séralini és un dels quatre experts que han treballat per la UE en el conflicte que enfronta Estats Units i Europa per l'etiquetatge dels OGM. No es queda curt quan parla dels detalls i explica que les llavors de soja, blat de moro, cotó i colza porten incorporat el verí per als insectes. El científic lamenta que el resultat dels tests elaborats fins ara siguin confidencials tot i acceptar que aquests elements dins de l'alimentació alteren el correcte funcionament d'òrgans i cèlul.les a llarg termini. Subratlla que cal exigir als governs europeus que facin públics els resultats d'aquestes anàlisis i que, un cop fet aquest pas, alguns debats que es promouen ja no tindran sentit perquè els efectes dels OGM seran evidents.

Els impulsors de la mobilització a casa nostra són el Grup de Petroaliments, format per la campanya No et Mengis el Món, el col·lectiu Repsol Mata, Ecologistes en Acció, Educació per a l’Acció Crítica, Enginyeria sense Fronteres, Entesa pel Drecreixement i Entrepobles. També formen part del grup Som lo que Sembrem, la campanya Supermercats no gràcies, Transgènics Fora i els grup de Bionegocis i de Suport a l’MST.

Més sobre el tema: article "El compromiso Monsanto" (El Parque de las Hamacas) de Vicent Boix

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article