Detecten més errors en els esborranys de l'IRPF


Els Tècnics  d'Hisenda (Gestha) han detectat un nou error en els esborranys d'IRPF, aquesta vegada afecta la deducció per adquisició d'habitatge habitual de les declaracions conjuntes en les que, segons el col.lectiu, si una parella amortitza 10.000 euros per la hipoteca, l'esborrany només en té en compte la meitat per la base de deducció. L'Agència Tributària també ha advertit de l'errada però no coincideix en el nombre d'esborranys afectats, mentre que Gestha assegura en un comunicat que són més d'un milió, l'Agència calcula que són 40.000 els que compten amb incorreccions.

Sigui com sigui, caldrà revisar l'apartat 780 i 781 del document i, en el cas que la parella hagués comprat o rehabilitat la casa amb prèstec contractat abans del 20 de gener de 2006, també caldrà revisar l'apartat 738.

Els tècnics d'Hisenda denuncien errades en prop de 1,3 milions d'esborranys de declaracions conjuntes. El col.lectiu considera que l'error pot venir de la campanya de Renda anterior arrel d'una pregunta poc precisa: "Quin percentatge del préstec es destina a l'adquisició? on molts de contribuents van indicar un "50%" per cada cònjuge mentre que havien d'indicar "100%". Segons Gestha, aquesta incorrecció podria comportar el "pagament indegut de 621 milions d'euros".

Aquesta nova errada se suma a la denunciada fa una setmana per Gestha en detectar esborranys que tenien errors en la deducció dels 400 euros en no computar el límit màxim de renda pel que es poden deduir.

Més informació: Gestha
                               20minutos

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article