Més accions contra entitats financeres


Ahir dijous 16 abril, diverses organitzacions, així com la campanya "Que la crisi la paguin els rics", van protagonitzar una jornada de mobilització a diferents ciutats catalanes en les que també es va reclamar llibertat per Enric Duran, conegut com "l'estafador solidari", empresonat des de fa un mes. La convocatòria segueix una línia d'accions que pretenen denunciar les conseqüències de la crisi en les capes més baixes de l'esfera social i al conjunt d'assalariats. A Girona, es van concentrar una dotzena d'activistes a la seu de la Caixa de Pensions del carrer Santa Clara. També van registrar accions similars seus d'entitats bancàries de Vilafranca, Tarragona i les properes a la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona.

Els participants acusen “al govern espanyol dels més de 900.000 treballadors dels Països Catalans que són a l'atur. Milers de persones han perdut els seus habitatges i centenars de milers més encaren greus dificultats per fer front a hipoteques i lloguers. Molts milers de persones deixaran de cobrar els propers mesos cap mena de prestació d'atur", tot mentre s'intenta salvar el sistema financer amb dinar públic.

El col.lectiu acusa els governs de mantenir polítiques que afavoreixen als causants de la crisi i de fer retallades socials mentre privatitzen serveis bàsics com la sanitat i l'ensenyament a "pesar de dir-se d'esquerres".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article