Deu desnonaments diaris a Barcelona


Deu famílies són desnonades diàriament a Barcelona, segons dades que ha facilitat la portaveu de l'Associació d'Afectades per l'Assetjament Immobiliari, l'advocada Laia Serra. L'associació s'ha creat per atendre demandes de veïns de la ciutat i també de poblacions de l'entorn que passin per la situació d'aïllament i impotència que comporta el mobbing. El detall femení en el nom de la nova associació ve donat per exprés desig de les promotores de l'entitat en homenatge a les primeres afectades que sovint, són dones.

L'entitat es presta a fer d'interlocutora amb les diferents entitats implicades en aquests processos, pel que ha dissenyat un protocol d'actuació que s'hauria de posar en marxa en el moment que es presenti una denúncia per assetjament immobiliari.

Així, es demanarà una formació explícita per agents de la Policia Judicial que hagin d'actuar després d'una denúncia, en lloc del camí habitual a través del jutjat de Guàrdia, i seguir de prop els indicis que puguin portar a detectar un cas d'assetjament. Des dels informes de bombers, la policia municipal, l'Administrador de Finques i les notificacions que hagi fet el consistori relatives a la conservació de l'edifici. El col.lectiu també demana que abans de donar una llicència d'enderroc, el consistori s'asseguri que no hi ha cap llogater vivint a l'edifici.

L'associació també demana que es crei un registre públic d'immobiliàries i administradors de finques que hagin estat condemnats per assetjament o que hagin generat queixes en aquest sentit per tal que el futur aspirant a llogar un pis conegui els antecedents.

Per contactar amb l'associació es pot fer a través de la Federació d'associacions de Veïns de Barcelona (Favb) , que li dona recolzament.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article