UCE: La nova regulació contra els sorolls no ha de comportar encariment dels pisos


Aquest divendres ha d'entrar en vigor la modificació del nou Codi Tècnic d'Edificació que inclour la regulació de l'aïllament acústic. Un país sorollós per tradició, que ha patit uns anys de construcció intensiva no s'ha pres seriosament fins ara les molèsties al descans i les alteracions de la salut que pot provocar els diversos sorolls amb què ens regala la nostra vida quotidiana. Encara que tard, finalment ha arribat i a partir d'aquest 24 d'abril i després d'alguns ajornaments, el soroll que es filtri per les parets de les llars haurà de ser obligatòriament per sota dels 65 decibels. Però aquestes mesures d'aïllament tindran el seu cost econòmic, així ho han anunciat els constructors. Davant d'això, les organitzacions de consumidors temen el pitjor. UCE ha avançat que considera irresponsable l'actitud dels empresaris que han aprofitat la iniciativa del govern per anunciar increments del preu dels pisos. 

La Unió de Consumidors entén que la creació d'un nou marc normatiu no ha de suposar augment de preu per als compradors d'habitatge i recorda als constructors que "no estan aplicant el descens generalitzat de preus en el cost final de l'habitatge: petroli, baixada del cost de finançament o rebaixa del preu del sòl".

Les queixes per sorolls  són un dels principals motius de reclamació en la compra d'habitatges i també una de les principals motivacions de conflicte entre veïns, pel que UCE, en un comunicat, considera molt positiva la nova regulació quant a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i aprofita per recordar als ajuntaments que facin complir la llei quan pertoqui.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Hola, sóc surfzone, l'autor de la fotografia. A mi ja m'està bé que s'utilitzin fotos del meu compte de Flickr (de fet, si no fos així, no les publicaria), però també m'agradaria que quan es fessin servir, se'm deixés un comentari a la foto per dir-m'ho :-D

Comenta aquest article