Brown anuncia un increment d'impostos als més rics per superar la crisi


La crisi canvia esquemes, confon i treu gas a fórmules que fins ara s'havien basat en l'ambigüitat. Una mostra són les declaracions fetes per Gordon Brown, primer ministre Britànic, anunciant uns pressupostes en els que es contempla l'increment d'impostos als més rics. Brown va dir ahir en un acte a Londres que aquesta decisió no significava la mort del "nou laborisme" escenificat per Toni Blair i ell mateix en el seu primer temps de mandat. La iniciativa, segons Brown, serveix perquè l'Estat pugui donar les mateixes oportunitats a tots.

La idea ha estat seriosament criticada per organitzacions empresarials britàniques que consideren que no servirà perquè el sistema financer revifi i, fins i tot, està mal vista per la premsa que ha estat molt servera qualificant-la. Un exemple, The Times, que l'anunciava com "els pressupostos de l'evasió fiscal".

Segons el primer ministre, en aquesta situació que viu l'economia, continua sent "necessària" la contribució d'aquells que més han guanyat durant els darrers anys. Així, el pressupost general de l'estat presentat aquesta setmana contempla un increment del 5%  fins el 50%, en el tipus màxim aplicable als contribuents que guanyin més de 150.000 lliures l'any i l'eliminació de desgravacions fiscals pels que ingressin més de 100.000 lliures l'any (111.000 euros).

La mesura afectaria unes 700.000 persones i significaria uns ingressos supletoris de més de 7.000 milions a les arques de l'estat, segons publica Efe.

Les crítiques vers la iniciativa de l'executiu britànic es basen en què l'increment impositiu farà migrar les grans fortunes cap a Suïssa i Londres deixarà de ser un dels més importants centres financers del món.

Els experts calculen que als afectats per la mesura els podria significar el pagament de 200 lliures mensuals, un 222 euros, en concret per als que ingressin al voltant de 150.000 lliures l'any.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article