Salut i Aena activen mesures de prevenció contra la grip porcina


El Departament de Salut, seguint les indicacions de la OMS i el Ministeri de Sanitat,  ha activat les mesures preventives de vigilància de la grip porcina per l'aparició d'un brot de la malaltia en humans. El Departament ha informat que no hi ha constància de cap cas sospitós de contagi a Catalunya. La mesura respon a l’alerta destapada fa dos dies per l’aparició de casos de grip porcina A/H1N1 als estats de Califòrnia i Texas i també a diverses zones de Mèxic. Salut adverteix que les persones que hagin viatjat a Mèxic durant els darrers 10 dies i no presentin cap quadre respiratori febril no han de prendre cap precaució.

Aena activa també l'alerta

Els avions que tinguin com a destí les àrees afectades pel brot de grip hauran d'incorporar guants, màscares i bates. Al seu temps la tripulació ha d'estar alerta per separar i aïllar els passatgers que viatgin en vols procedents de les àrees afectades pel brot, en cas que presentin símptomes com febre o dificultat respiratòria, entre d'altres precaucions.

En aquest moment, indica el Departament de Salut, no es té constància de cap cas sospitós a Catalunya, per la qual cosa només es tracta de mesures consistents en les recomanades per la OMS per a tots els països, en suport a la vigilància epidemiològica i virològica de possibles casos de grip porcina A/H1N1 en humans.

Les persones que hagin tornat de Mèxic en els darrers 10 dies però que no presentin cap quadre respiratori febril no han de fer res, com tampoc ha de prendre cap precaució específica la resta de la població general resident a Catalunya. En el cas de les persones que tinguin previst viatjar a Mèxic en els propers dies, es recomana seguir les precaucions d’higiene habituals en les situacions de grip, que es poden consultar a les webs del Departament de Salut i del Ministerio de Sanidad y Política Social.

Per a qualsevol dubte, es pot consultar a Sanitat Respon (90211444).


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article