Acord internacional per a reduir els assajos científics amb animals


"Reduir el nombre d'assajos amb animals, tant per garantir el seu benestar com per qüestions ètiques, i protegir la seguretat dels consumidors, són els dos grans objectius d'aquest acord internacional", així s'expressava el comissari europeu de ciència i innovació, Janez Potočnik, després signar l'acord de cooperació internacional que permetrà impulsar alternatives científiques als mètodes tradicionals d'assaig amb animals.

Cada any s'utilitzen al voltant de 12 milions d'animals a la UE en assajos de seguretat o investigació. L'objectiu és reduir el nombre d'animals utilitzats i perfeccionar els mètodes d'assaig.

El Centre Europeu per a la Validació de Mètodes Alternatius (CEVMA) de la Comissió Europea i els organismes homòlegs als Estats Units (ICCVAM), el Japó (JACVAM) i Canadà (Enviromental Health Science and Research Bureau) van acordar ahir la validació d'alternatives per a evitar en la mesura que sigui possible aquests assajos amb animals.

"Confio que la tasca conjunta dels científics europeus, nord-americans, japonesos i canadencs, permetrà identificar amb més rapidesa mètodes d'assaig alternatius que tinguin un fonament científic sòlid", va concloure Potočnik.

El Centre Europeu per a la Validació de Mètodes Alternatius (CEVMA), que forma part del Centre Comú d'Investigació de la Comissió Europea, es va crear el 1992 en resposta a la Directiva 86/609/CEE sobre la protecció dels animals utilitzats per a l'experimentació i altres finalitats científiques.

L'acord signat ahir servirà per augmentar la coordinació i cooperació a escala internacional sobre aquests mètodes científics d'assaig de toxicitat in vitro. L'objectiu és que els mètodes alternatius siguin reproduïbles, tinguin un fonament científic sòlid i permetin identificar amb precisió els perills per a la salut.

Més informació: CEVMA

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article