Onze cellers de la DO Pla de Bages presenten el seu vi


Caves Gibert, Celler Cooperatiu d'Artés, Celles Cooperatiu de Salelles, Celler El Molí, Celler Solegibert, Fargas Fargas, Jaumandreu, Mas de St. Iscle, Masies d'Avinyó (Abadal), Oller del Mas i Vins Grau són els 11 cellers de la DO Pla de Bages que han presentat els seus vins a Osona en un acte inaugural organitzat per l'empresa Pep Palau, von Arend & Associats.

La presentació, es dirigia al públic professional del sector de la restauració i la distribució, amb l'objectiu que poguessin descobrir i redescobrir els vins que s'elaboren sota la denominació d'origen Pla de Bages.

Les vinyes que produeixen aquests vins estan situades entre Montserrat i la Serra de Castelltallat, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac o el massís de Montcau.

L'acte, conduit pel gastrònom Pep Palau, va comptar amb la presència del periodista Marcel Gorgori, autor, director i presentador del programa En clau de vi del Canal 33. En el transcurs de la seva presentació, Gorgori va ressaltar l'aposta del Bages pel cultiu de la varietat autòctona picapoll i va encoratjar els professionals a seguir en la línia de treball iniciada. També va felicitar el Consell Regulador per l'edició de la revista Bages, ja que, tot i que s'edita només un cop l'any, segons Gorgori "es converteix en la finestra per conèixer l'actualitat d'aquest territori a l'entorn del vi".

A continuació, el president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Valentí Roqueta, va fer referència a l'estacionalitat i l'autenticitat dels productes com un valor afegit d'aquests i va remarcar l'esforç dels cellerers del Bages per elaborar uns dels millors vins de Catalunya.

Per la seva banda, Palau va posar èmfasi en la complementarietat entre Osona i el Bages en termes enogastronòmics, de manera que els productes osonencs conformen els plats que es poden maridar amb els vins del Bages.

Una de les peculiaritats que té aquesta zona que combina l'interès gastronòmic amb el paisatgístic i patrimonial són les anomenades tines o barraques del vinya, unes construccions de pedra seca que es van fer necessàries per als pagesos davant del treball continuat al camp, per guardar l'utillatge agrícola o bé per protegir-se de les inclemències del temps. Coincidint amb l'expansió del conreu de vinya, es van aixecar moltes d'aquestes barraques, de les què en resten al voltat de 4000, la majoria molt ben conservades. En aquests moments el Consell té convocat un concurs públic per a la rehabilitació de part d'aquestes tines.

Més informació: DO Pla de Bages

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article