Primera víctima mortal de la grip porcina fora de Mèxic

És un nen de 23 mesos de l'estat de Texas. A Catalunya són 14 els casos detectats però cap s'ha confirmat


Fins ara, el Departament de Salut ha identificat un total de 14 persones sospitoses de patir el virus de la grip porcina a Catalunya. Les mostres han estat enviades al Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda per ser confirmades com a casos de grip porcina. D’aquests 14 casos, 10 són homes i 4 són dones, amb un rang d’edats entre 21 i 29 anys.

Per la seva banda el Ministeri de Sanitat ha informat de dos nous casos confirmats a l'estat espanyol, un a Bilbao i un altre de Salamanca. Tots dos fa poc han tornat d'un viatge a Mèxic i, el darrer, viatjava en el mateix avió que el jove d'Almansa, el primer dels casos confirmats a Europa. En total hi ha 4 casos confirmats a l'estat

i 59 casos en investigació.

Aquest mig dia s'ha sabut que la primera víctima mortal de la grip porcina fora de Mèxic ha estat un nen de 23 mesos de l'estat nord-americà de Texas, fet que el converteix en el primer mort per la malaltia als Estats Units, segons informa la CNN.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha xifrat fins ara un mínim de 112 casos confirmats a tot el món –64 als Estats Units, 26 a Mèxic, sis al Canadà, tres a Nova Zelanda, i dos a Espanya, el Regne Unit i Israel–, als quals caldria afegir els detectats les últimes hores: tres al Regne Unit, dos a Espanya i un a Alemanya i Àustria.




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article