La privadesa del consumidor i la protecció de dades s'han de reforçar, segons Beuc


La tan esperada 'recomanació' de la CE sobre la identificació de ràdio freqüència (RFID) s'ha d'aprovar avui. Es preveu que se centri en la protecció de la intimitat i protecció de dades del consumidor. BEUC, l'Organització Europea de Consumidors, considera que aquest és un primer pas important que ha d'abordar algunes de les principals preocupacions dels consumidors vinculades a aquesta tecnologia. 

La RFID és una tecnologia de control remot que permet l'intercanvi de dades, accedir-hi i llegir-les a distància. La RFID és cada vegada més present en la vida quotidiana dels països europeus, en els abonaments de transport, en diversos models de targetes, autopista de peatge o en el sistema que permet conèixer la traçabilitat dels objectes i, per tant, dels moviments dels consumidors i seguiment dels seus hàbits.

La federació de consumidors europea demana més transparència, pel que proposa la inclusió d'una icona en els productes que circulin per tota la Unió Europea per tal que informi als consumidors sobre la presència de tecnologia RFID.  L'entitat proposa també que el minorista tingui l'opció de desactivar o eliminar de manera gratuïta l'etiqueta sempre que existeixi el risc de violar la privadesa del consumidor i aquest hi estigui d'acord. Aquest apunt el va avançar la Comissària Viviane Reding la setmana passada.

Tanmateix, destaca l'entitat, hi ha d'altres aspectes molt importants a tenir en compte en l'aplicació d'aquest sistema de control, com és el cas de l'anàlisi de la  possible incidència sobre la salut i el medi ambient. "

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article