Confirmen 6 casos de grip porcina a Catalunya, un dels quals no ha viatjat a Mèxic

Tots aquests pacients presenten un quadre clínic lleu i evolucionen favorablement


El Departament de Salut ha rebut els resultats de confirmació del laboratori al Centro Nacional de Microbiologia de Majadahonda de l’existència de 6 casos d’afectats pel virus A/H1N1 d’origen porcí, d'entre els 14 que tenia pendents d'anàlisi.

Aquests 6 persones a les que se'ls ha confirmat el contagi tenen entre 21 i 22 anys i van estar notificats als hospitals de Campdevànol, Trueta de Girona i un total de 4 al Clínic de Barcelona. Es dóna el cas que un d'aquests malalts no ha viatjat a Mèxic i és parella d'un que si va visitar a aquell país fa poc.

El Departament de Salut explica en un comunicat que tots aquests pacients presenten un quadre clínic lleu i una evolució favorable, 2 dels casos romanen hospitalitzats, per motius de seguiment de tractament  a l’Hospital de Campdevànol i a l’Hospital Trueta de Girona, mentre que 3 ja estan el seu domicili i 1 no va ingressar.

Dels 11 casos pendents de confirmació, -recordem que avui a la tarda se n'hi han afegit 3 més a Catalunya- tots presenten una evolució clínica favorable, 9 ja estan al seu domicili i 2 romanen hospitalitzats als hospitals Mútua de Terrassa i Hospital Trueta de Girona.

El Telèfon de Sanitat Respon ( 902 111 444) ha rebut, fins avui a les 14 hores, un total de 1.149 trucades sol·licitant informació sobre el virus.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article