Cap a la vaga general


Els sindicats han aprofitat la jornada del primer de maig per a demanar al president Zapatero que en el proper Debat de l'Estat de la Nació enviï un missatge clar de rebuig a qualsevol iniciativa que suposi abaratir l'acomiadament o retallar salaris, protecció social o pensions. Segons Fernández Toxo de CCOO, Zapatero té el proper 12 de maig una oportunitat d'"or" per dir als ciutadans que els canvis en el seu Gabinet no han estat una "operació de pura cosmètica", sinó que suposen un canvi de polítiques per combatre la crisi. És necessari, va explicar, un pla de xoc per atendre a les persones que s'estan quedant sense treball, per a la qual cosa cal, moure els recursos públics disponibles, gravar les rendes més altes i que els diners que s'han donat a les entitats financeres flueixin a l'economia real.

Sobre això, Méndez d'UGT, va dir que bancs i caixes han rebut 150.000 milions d'euros de les butxaques dels contribuents i les entitats financeres han d'aportar "responsablement la seva contribució a la crisi", injectant liquiditat a famílies i a empreses, perquè es va preguntar de "què ens serveix tanta solvència".

Méndez també va considerar que per sortir de la crisi Zapatero ha de reforçar el diàleg social, així com la coordinació amb les comunitats autònomes, perquè gestionen "dos de cada tres euros de la inversió pública" i no poden fer com la presidenta de Madrid, Esperança Aguirre, "demanar, criticar i no fer res".

A Girona sindicats com la CGT van convocar una marxa que va acabar davant la seu de la Cambra de Comerç -foto- on van fer entrega simbòlica de regals amb inscripcions com "Atur, Ero's, Crisis o Precarietat".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article