Adicae denuncia "moviments" de les entitats financeres per anul.lar les avantatges d'un Euríbor a mínims


L'associació d'usuaris de Bancs, Caixes i assegurances (Aicec - Adicae) ha alertat que caixes i bancs estan movent fitxa perquè els consumidors no puguin beneficiar-se dels mínims històrics que esta marcant l'Euríbor. L'entitat calcula que més de la meitat dels titulars d'hipoteca no es podran beneficiar de la caiguda de l'Euríbor. L'organització de consumidors adverteix en un comunicat que les entitats financeres estan promovent entre la seva clientela uns productes que són arriscats i van lligats "a la garantia d'un màxim en cas d'un hipotètic increment de tipus".  Aquests productes, anomenats genèricament "swap", es comercialitzen amb nom diferent segons cada entitat.

La necessitat de renegociar la hipoteca esta provocant "pressions per a imposar límits a la baixada de tipus", fins i tot es nota en l'aplicació de la moratòria de la hipoteca promoguda pel Govern central.

Adicae ha presentat reclamacions davant del Banc d'Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors perquè acabi amb aquestes pràctiques de les entitats financeres i abandoni la passivitat davant de la vulneració dels drets dels usuaris, conclou l'entitat.

Més informació: Aicec - Adicae - telèfon 93 342 50 44

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article