Comença la campanya de Renda 2008


Avui comença la campanya de Renda 2008, aquest any serà el primer en que se suprimeix l'obligació de presentar declaració de l'Impost sobre Patrimoni. El termini per a la presentació finalitza el proper 30 de juny i en els casos de declaració positiva que es pagui a través de compte bancari el termini s'acaba una setmana abans, el 23 de juny.

Aquesta serà la campanya on s'ha de contemplar la deducció dels 400 euros. Quant a mesures antifrau, a més d'incorporar en la declaració el número de referència cadastral, Hisenda compta ja amb les dades del consum elèctric dels edificis en propietat, ampliant així la informació per a contrastar.

La deducció dels 400 euros ha suposat per a moltes persones la rebaixa de les retencions de nòmina o bé dels pagaments fraccionats per les rendes sobre activitats econòmiques. Aquesta deducció s'aplica sempre que el contribuent tingui una quota líquida suficient per descomptar-la. En els casos que les rendes siguin reduïdes, la deducció tampoc es farà en la seva totalitat, sinó proporcional.

Es calcula que tres de cada quatre contribuents tindran devolució i que es farà efectiva abans d'agost.

Més informació al 901 335 533 i a la web de l'Agència Tributària

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article