UCE insisteix en la urgència d'una llei de sobre endeutament

L'actual normativa estableix un procediment car i complex davant de situacions d'impagaments


La Unió de Consumidors ha demanat amb urgència l'aprovació d'una llei de sobre endeutament destinada a les famílies que delimiti els drets i garanties dels ciutadans que passen per una situació "d'asfíxia" econòmica i que en aquests moments estan patint pressions de les entitats financeres i de préstec.

L'actual Llei Concursal esta pensada per a les empreses, té un cost molt elevat ja que cal nomenar advocat i procurador i una complexitat que dificulta en gran manera que les famílies es declarin en fallida davant de la pressió de les entitats bancàries, restant en una clara situació d'indefensió, diu l'organització de consumidors.

Aquesta indefensió es manifesta principalment davant de l'execució dels embargaments que han situat nombroses famílies al límit. L'entitat compara amb d'altres estats europeus com França o Alemanya on s'han creat normes específiques per a les famílies que marquen un procediment gratuït i molt més senzill, similar a l'arbitratge.

La postura de la majoria de bancs i caixes no ajuda gens ja que han endurit les condicions per a concedir una hipoteca o bé, en concedeixen amb unes condicions que UCE les qualifica de "pèssimes".

Entre d'altres, l'entitat destaca les queixes d'usuaris de bancs més freqüents, com la modificació dels límits de crèdit en les targetes sense comunicació prèvia, els retards en la concessió de crèdits o hipoteques allargant l'espera, imposar altres productes de l'entatit si s'arriba a concedir el crèdit, obligant fins i tot en alguns casos a un consum mínim mensual de la targeta per a poder mantenir les condicions del crèdit, etc...


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article