Dues catalanes formen part del jurat del premi que convoca la UE de periodisme sobre salut


L'experta en polítiques sanitàries Maria Lluch i la periodista Milagros Pérez Oliva són dos dels membres del jurat que haurà de seleccionar el millor treball, a nivell estatal, d'entre tots els presentats al Premi UE 2009 de periodisme sobre salut pública. Els aspirants han pogut presentar els treballs en les 23 llengües oficials de la UE i també en català. Els articles poden haver estat publicats en premsa escrita o digital entre el 2 de juliol de 2008 i el 15 de juny de 2009.

Aquest premi s'emmarca dins de la campanya comunitària destinada a donar a conèixer deu actuacions en el terreny de salut pública que la CE ha portat a terme durant el darrer any. Les actuacions que inclou la campanya tenen a veure amb els drets dels pacients fora del seu país, la seva seguretat, les malalties rares, la donació i transplantament d'òrgans, el càncer, el personal sanitari, la vacunació infantil i contra la grip, la salut mental i l'ús prudent dels antibiòtics.

El premi s'€™atorga a periodistes que hagin contribuït divulgar en general algun dels temes de la campanya i que hagin reflectit mitjançant la seva feina les opinions de pacients i personal sanitari. El primer premi està dotat amb 5.000 euros, i hi haurà un segon i un tercer premi, dotats amb 3.000 i 2.000 euros, respectivament.

Els noms dels membres dels jurats estatals i del de la UE ja figuren en el web: http://ec.europa.eu/health-eu/europe_for_patients/index_en.htm. Cada jurat està format per periodistes de renom, experts en salut pública i funcionaris de la Comissió Europea.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article