Els ministres europeus diuen ara que caldria retallar la jornada laboral

Els aturats a l'àmbit comunitari passen ja de 20 milions


Les empreses europees que pateixen més directament la crisi haurien de reduir la jornada laboral enlloc d'acomiadar treballadors. Aquesta és una de les afirmacions en que estaven d'acord els ministres de la UE que van assistir a la cimera de Praga la setmana passada. Un reportatge d'IBLnews recull la inquietud dels mandataris europeus que han deixat enrere propostes com la jornada laboral de 65 hores, que tan d'enrenou va ocasionar fa uns mesos, i mostren temor a les crisis socials que pot arribar a provocar un atur elevat.

Les altes xifres d'atur en tot l'àmbit comunitari preocupen als dirigents europeus que han demanat més afavoriment a la iniciativa empresarial i la creació de treballs mitjançant la reducció de costos laborals no salarials, la inversió en investigació i l'eliminació d'entrebancs administratius. La reducció de la jornada laboral comptaria amb el recolzament públic a través del Fons Social Europeu.

El mateix president de la CE, Jose Manuel Durao Barroso va afirmar en sortir de la trobada que"cal tenir èxit amb les mesures a favor de l'ocupació perquè no pot existir la recuperació econòmica sobre la base del col.lapse social". Planteja així la possibilitat  de mantenir la gent treballant a través de retallar l'horari i la resta de la jornada dedicar-la a la formació.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article