Trànsit fa marxa enrere en la restricció als tractors de circular en dies festius


Unió de Pagesos ha aconseguit que el Servei Català de Trànsit no faci efectiva les restriccions a la circulació de tractors i maquinària agrícola els diumenges, festius i vigílies de festiu. El sindicat celebra la rapidesa amb què Trànsit ha respost, deixant sense efecte una mesura que hagués estat una greu penalització a l’activitat agrícola.

El sindicat ha denunciat que l’actualització que el Servei Català de Trànsit (SCT) ha fet el 2009 de la normativa que regula la circulació i el transport de mercaderies per les carreteres de Catalunya -la resolució IRP/20/2009, de 14 de gener- és del tot inacceptable per al sector agrari. Dos dies més tard, el Director General del Servei Català de Trànsit va notificar al sindicat que ja ha comunicat als Mossos d’Esquadra que no apliquin a la maquinària agrícola les sancions contemplades a la resolució citada.

El SCT ha explicat també al sindicat que es procedirà a l’oportuna modificació de la resolució  atesa la necessitat que els vehicles agrícoles puguin circular per desenvolupar les activitats que li són pròpies.

Unió de Pagesos celebra que el SCT hagi entès que els pagesos no poden aturar la seva activitat els festius i vigílies.









Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article