Consumidors consideren injust finançar la TV pública amb impostos indirectes


La Unió de Consumidors ha emès un comunicat en què mostra el seu rebuig a la proposta del govern central d'eliminar la publicitat de RTVE i gravar amb un 0'9% els serveis de telecomunicacions per a finançar-la. L'organització de consumidors considera injust finançar els serveis públics de ràdio i televisió a través d'impostos indirectes, ja que la seva aplicació no diferencia al ciutadà en funció de la seva renda. Amb aquesta iniciativa doncs, UCE retreu al govern que vulnera principis constitucionals en matèria impositiva.

El fet que les companyies de telecomunicacions hagin d'assumir part del finançament de l'ens públic, pot suposar, com ja han anunciat les operadores, un increment dels preus en els serveis de telefonia i Internet quan, precisament, els consumidors estatals són els que estan pagant ja els preus més elevats a canvi de la pitjor qualitat del servei de tota Europa. Especialment quan es tracta de les tarifes d'ADSL.

Si finalment s'acaba aprovant el projecte, la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions hauria d'exigir a les operadores que no repercuteixin aquest impost en el preu final dels usuaris. En tot cas, diu UCE, el finançament de la radiotelevisió pública hauria de ser a través d'impostos directes, en funció de la renda de l'usuari.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article