Queixes del programa "La salut al cistell" perquè difon imatges de productes etiquetats incorrectament


Unió de Pagesos considera inadmissible que el programa ‘La salut al cistell’, que la cadena de televisió pública TV3 va estrenar el diumenge 3 de maig, difongui imatges de producte fresc que està a la venda sense complir amb les exigències mínimes d’etiquetatge. El sindicat vol una rectificació ràpida, per evitar la sensació de què no passa res quan s’incompleix la legislació sobre etiquetatge.

El sindicat denuncia que, el dia de l’estrena, el programa ‘La salut al cistell’ va difondre imatges de pomes i tomàquets que estaven a la venda en un mercat municipal de Barcelona de les quals només es detallava la varietat i el preu, quan la normativa exigeix que aquest tipus de producte tingui a la seva etiqueta també el país d’origen i la categoria. El sindicat no entén com TV3, amb el suport de diverses administracions públiques al citat programa (els departaments d’Agricultura i Salut de la Generalitat de Catalunya i Mercabarna), pot treure imatges d’un mercat municipal en les quals es pot comprovar clarament com no s’estan complint les normes mínimes d’etiquetatge.

Unió de Pagesos ha denunciat els fets a l’Agència Catalana de Consum -l’òrgan encarregat de controlar totes les qüestions relacionades amb l’etiquetatge- que actuï de manera ràpida i ferma, per tal que s’adoptin les mesures de control i sanció previstes a la normativa.

El sindicat també traslladarà la queixa als òrgans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, per intentar evitar que es continuí transmetent, des dels mitjans públics de comunicació, la sensació de normalitat envers pràctiques il•legals, com ho és l’incompliment de les normes mínimes d’etiquetatge, que vulnera el dret a la informació dels consumidors.

El sindicat recorda que hi ha una normativa que regula les normes d’etiquetatge i cal respectar-la. Concretament, el Reglament (CE) 1234/2007, pel que es crea una organització comuna de mercats agrícoles, amb les corresponents modificacions posteriors, i l’article 5 del Reial Decret 1334/1999, de 31 de juliol, pel qual s’aprova la norma general d’etiquetatge, presentació i publicitat dels productes alimentaris.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article