Usuaris i professionals de les teràpies naturals acorden col.laborar davant de la immobilitat de l'Administració


La Coordinadora d'Usuaris de Sanitat (CUS) i la Federació de Professionals de Teràpies Naturals (TENACAT) han  signat un acord de col.laboració a l'hora de representar els interessos dels pacients. Amb aquest pas, la Coordinadora ha volgut fer palès el seu suport als professionals de les teràpies naturals, ja que, encara es veuen obligats a actuar fora del marc legal reconegut institucionalment.

A pesar de la iniciativa del govern català de fa prop de dos anys,  de regular el funcionament dels professionals de les teràpies naturals, la paralització del procés per disparitat de criteris amb el govern central ha fet que nombrosos professionals del sector vegin com les esperances per a  assentar unes bases de legalització es difuminin cada dia més. Si no existeix regulació tampoc hi haurà protecció dels usuaris. És per això que la CUS considera que gràcies a aquest acord en sortiran beneficiats també els usuaris ja que  vetlla pels seus drets en cas de conflicte.

Després de nombroses reunions en els darrers cinc anys, ha estat en el marc de la Fira Biocultura 2009 que les dues entitats han materialitzat aquesta col.laboració. Entre d'altres, contempla que la CUS arbitrarà en representació dels usuaris en cas de possible queixa o reclamació del tractament. En el procés arbitral, l'entitat representant dels usuaris podrà comptar amb l'assessorament d'un expert nomenat per Tenacat.

La CUS, avança que encara queda molta feina per fer ja que són molt nombrosos els usuaris de les teràpies alternatives al nostre país i la regulació oficial del seu ús és cada dia més imprescindible.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article