La Fira de Maig de Vilafranca estrena Mostra Gastronòmica


Des d'avui fins diumenge  Vilafranca del Penedès celebrarà les centenàries Fires de Maig o dels Enamorats. Una de les mostres multisectorials comarcals més concorregudes del territori. El nivell de participació s'ha mantingut malgrat el context econòmic, en un intent de maximitzar la funcionalitat com a espai negoci del que gaudeix la fira.

Una de les principals novetats de l'edició d'enguany és la Mostra Gastronòmica al carrer de la Gastronomia amb la que els organitzadors han optat per potenciar l'aspecte culinari del certamen. La fira dedica a degustació tot un carrer, situat a l’exterior del recinte firal, en la que participaran 5 restauradors de la comarca que elaboraran una quinzena de plats acompanyats d'una seixantena de vins de la DO Penedès, que posarà UVIPE, en representació de 25 empreses de la comarca.

Per 4 euros el visitant podrà fer-se amb un tiquet i dinar i prendre's un descans. Podrà fer-ho assegut i a l’ombra, ja que al Carrer de la Gastronomia s’hi habilitarà una carpa amb taules i bancs a tall de taverna. Per a degustar els vins haurà d'afegir 2 euros més que inclouran la copa de regal.

La resta del carrer de la Gastronomia l’ocuparan expositors dedicats als productes d’alimentació artesanal, i l’estand de l’Associació de Criadors de la Gallina de Raça Penedesenca.

• Plats que es podran degustar: Pastís de peix, Mandonguilles amb sèpia, Raugut de vedella, Mussaka d’ànec i esberginies gratinada amb parmesà, Lassanya de verdures naturals, Delícies d’ànec confitat amb prunes i pinyons a l’aroma de Cabernet, Pastís de bolets, Fideuà amb fruits de mar i all i oli, Peus de porc estofats amb sèpia, Pernil fornejat i aromatitzat amb herbes i fruits del bosc, Xató, Sorbet de llimona, Sorbet de fruits del bosc, Mousse de iogurt natural amb coulis de maduixa natural, cacau i mel.

Més informació: Fires i festes de Maig de Vilafranca

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article