Una targeta que deixa de servir si és robada

Visa prepara aquesta innovació per a finals d'any


El frau a través de telèfon o Internet, és a dir, fent un ús virtual de la targeta de crèdit creix i ja representa la meitat de tots els robatoris a través de targeta. Davant d'això, Visa esta fent proves amb un disseny de targeta de crèdit que incorpora un teclat i una mini pantalla que mostra un codi únic cada vegada que se'n fa ús. Aquesta targeta anomenada Emue, demana un pin que només coneix el titular. Cada vegada que es fa una transacció a través de la Xarxa demana el pin que, un cop introduït, genera un codi diferent.  La nova tecnologia reuneix els principis del xip i del pin en el comerç en Xarxa.

Quan una targeta és robada pot ser utilitzada igualment per a fer compres a distància ja que normalment es demanen dades i codis que té impresos: Els 16 dígits escrits a la tarja, la data de venciment i, en ocasions, el número de tres dígits que consta a l'altre costat de la targeta. Amb aquesta innovació, a més caldrà indicar un codi addicional de quatre xifres generat per la targeta al que només s'hi podrà accedir amb el pin únic del titular.

A través d'aquest vídeo es pot comprovar el funcionament.

Les precaucions tecnològiques són moltes, l'auditora multinacional Deloitte prova la nova targeta perquè a finals d'any ja es pugui utilitzar.Un cop certificada la seguretat del producte, els bancs i companyies de targetes de crèdit hauran de decidir si s'afegeixen a la nova tecnologia.

La targeta funciona amb bateria que, en principi ha de durar tres anys, el límit de vida que tindrà la targeta. Un altre dels reptes per als seus promotors ha estat assegurar que l'estri pot funcionar esquivant el perill de pressionar accidentalment les tecles o rompre el teclat, per això parlen d'un nou sistema tàctil com és el pessic de les tecles enlloc de la pressió.

Més informació: Emue
                              BBCnews

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article