Nous continguts als criteris de "contaminació odorífera"


De la mateixa manera que amb el soroll, el nostre organisme genera impulsos nerviosos davant d'olors que li són desagradables. Partint de la premissa que l'olor zero no existeix , el Departament de Medi Ambient regula uns valors mínims de qualitat de l'aire regulant les activitats que generen olors no sempre agradables i que poden ser incompatibles amb el nostre dret a la intimitat en l'entorn domiciliari.  El Departament treballa des de fa tres anys en nous continguts sobre "Contaminació odorífera". Fan referència a les metodologies per determinar la concentració d’olors, a les mesures correctores i preventives i a les diferents actuacions davant dels problemes d’olor.

L'any 2005 Medi Ambient i Habitatge va elaborar un esborrany d’avantprojecte de llei per regular la contaminació odorífera, del qual apareixerà en breu una nova versió.


La col.laboració dels ciutadans té molta importància davant dels problemes associats a les olors. En cas d'olors molestos al domicili el primer pas és contactar amb l'ajuntament per a fer-ne la queixa. També cal que es prengui nota de la informació que pugui ser d'utilitat per a combatre el problema, horaris, durada de cada episodi, observació visual, tipus d'olor, intensitat, associació a un determinat vent ... El Departament de Medi Ambient i Habitatge facilita  formulari de queixes o actuació
per a iniciar el procés de queixa.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article