Reclamen per a la bicicleta les mateixes ajudes que es donen per al cotxe


L'ajut de 2.000 euros que ha promès el govern central per a l'adquisició d'un cotxe també es podria aplicar proporcionalment a la compra d'una bicicleta finançant, per exemple, una tercera part del seu cost. Aquesta és una de les propostes que ha llançat la Coordinadora ConBici que aplega 47 associacions de la península i que lamenta l'oblit en el que continua l'opció de la bicicleta. La Coordinadora acusa el govern de desaprofitar l'ocasió de crear ocupació compatible amb la sostenibilitat ambiental, i dedicar esforços a fer créixer sectors de transport com el ferrocarril o bé, no motoritzats, com la bicicleta. Com a mínim, demana que aquests sectors tinguin les mateixes oportunitats de l'automobilístic.

La dependència de l'automòbil privat és una de les causes de la crisi econòmica que ens afecta, assenyala l'organització, però el govern no és capaç d'aprofitar l'ocasió per fer un canvi de rumb.

ConBici posà èmfasi en mesures que serien útils per a promoure aquest tipus de transport com, a més dels descomptes a l'hora d'adquirir una bicicleta, que gaudissin d'un IVA reduït -també els serveis que hi estan vinculats-. Per altra banda, proposa l'adopció d'una política d'impuls del seu ús a les ciutats a través de planificació i normativa específica. Per això exigeix el desbloqueig de l'Estratègia Estatal de Promoció de Mitjans No Motoritzats, l'elaboració de la qual fa més de dos anys que està paralitzada.

La coordinadora compta amb cinc entitats catalanes com a membre: Mou-te en Bici (Girona), Ambicia't (Terrassa), Taula de la Mobilitat (Sabadell), Amics de la bici (L'Hospitalet), Bicicleta club de Catalunya (BACC) i la Plataforma pro Carril Bici de Lleida.

Més informació: ConBici.org









Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article