Ingressat per una picada de serp verinosa que havia adquirit per Internet

El veí de Barajas (Madrid) convivia amb vuit serps verinoses


La Xarxa agilitza les transaccions comercials arreu del planeta. Sovint no cal paperassa per adquirir productes del lloc més insospitat, ni tampoc són necessàries grans infraestructures ja que pels intercanvis només cal dos individus, un transportista i una entitat financera. Totes les avantatges que això suposa, evidentment, també tenen la seva banda fosca. I si no podem preguntar què en pensen  els veïns del madrileny que aquesta setmana van haver d'ingressar a urgències per una picada de la serp verinosa amb qui convivia. La policia ha trobat que l'individu tenia vuit serps verinoses de grans dimensions en el seu domicili que, en el seu dia, havia adquirit a través d'Internet.

Esbrinada la situació, ara tan la Guardia Civil com els responsables dels zoològics propers s'han negat en rodó a emportar-se els rèptils fins que tinguin els antídots necessaris. El problema és que els centres sanitaris locals només tenen antídot per al verí de serps autòctones i els que necessiten han d'arribar de Mèxic. Uns 20 dies abans no arribi, segons la Guardia Civil, segurament més temps del que van tardar en arribar les serps adquirides a través d'Internet.

Malgrat que els rèptils estaven en lloc més o menys adequat, segons un reportatge de El País, la tinença d'animals verinosos fora d'establiments autoritzats esta prohibida. Agents de Seprona van fer una crida a la responsabilitat en la tinença d'aquest tipus d'animals que a més de picar "poden arribar a engolir un nadó o asfixiar adults".



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article