Comencen al Baix Ebre els tastos guiats de fruita


Unió de Pagesos ha presentat la temporada de tastos guiats de fruita a les Terres de l'Ebre a través de la campanya "Disfruita-la" que inclourà sessions de tast a 12 centres educatius de la comarca del Baix Ebre on es preveu que participin més d'un miler d'escolars.

El sindicat remarca que diversos estudis apunten un descens de consum de fruita, especialment entre els més joves, un 57% dels quals no consumeixen les dues racions de fruita diàries que recomana l'OMS. L'informe elaborat recentment per la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària apunta que una de les raons principals d'aquest descens va relacionat amb la molèstia que suposa pelar la fruita que han confessat un 40% dels nens.

Davant d’això, a través de la campanya Disfruita-la, el sindicat pretén promoure el consum de fruita dolça, especialment entre el jovent i els infants, utilitzant una metodologia molt pràctica per tal de recuperar l’hàbit de menjar fruita en l’entorn familiar, amb la implicació dels centres educatius. Amb la realització de tastos guiats es vol ensenyar que menjar fruita és sa i també és divertit. Els alumnes aprendran com valorar els productes amb criteris de qualitat organolèptica i alimentària, a conèixer les diferents espècies i varietats de fruita conreades a les comarques catalanes.

Entre els alumnes participants dels tastos de fruita es distribuirà la carmanyola Disfruita-la amb forma de poma i que contindrà fruita. La intenció és que sigui reutilitzada posteriorment pels infants per portar fruita al col·legi. La campanya Disfruita-la es portarà a terme a diferents poblacions de tot el territori català fins abans de l’estiu i a partir del pròxim mes de setembre, coincidint amb els mesos lectius.






Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article