Acord entre la Unió Europea i Estats Units sobre la importació de carn tractada amb hormones


Brussel.les i Washington han arribat finalment a un acord per desactivar el veto de la UE a la carn de vedella tractada amb hormones del creixement.

Després de 12 anys de litigi i pressions la comissària europea de Comerç Catherine Ashton i el representant d'aquesta matèria als EUA, Ron Kirk, van llimar diferències gràcies al compromís del representant nordamericà de retirar "progressivament" (quatre anys) les sancions que aplica a importacions de productes europeus en represàlia a la prohibició europea d'importar carn de vedelles dels EUA tractades amb hormones.

Recordem que, entre d'altres, Estats Units actualment té sancionats productes europeus com el formatge de Roquefort, aigües minerals, sucs o diverses conserves de fruita com a mesura de pressió davant de la negativa europea a obrir el mercat a la carn nord-americana.

Per la seva banda,  Brussel.les permetrà la importació d'una quota de carn de boví nord-americana d'alta qualitat sense gravar-la amb aranzels. El tracte és que les vedelles no hagin estat tractades amb hormones. Durant tres anys el ritme d'importació es mantindrà en 20.000 tones l'any i a partir del quart any, de 45.000 tones.

Més informació: Rural.cat


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Què és estrany això, després de 12 anys els americans deixaran de donar hormones a les vedelles o bé la UE té la màniga més ampla???

Comenta aquest article