El Santander també posa a la venda el seu estoc de pisos


El Banc de Santander s'ha afegit aquesta setmana a les entitats financeres que ofereixen habitatges de les promotores que tenen problemes per a reduir la morositat. L'entitat ha llançat 1.300 habitatges als que des de principis d'any ja hi podien accedir els seus treballadors i que ara obren al públic en general amb descomptes de fins el 30%.

Per la seva banda, l'associació d'Usuaris de Banca (ADICAE) ha denunciat  davant de la CNMV, que la manera de fer la liquidació del patrimoni del Fons Santander Banif Immobiliari està perjudicant els interessos dels inversors, és a dir, els dels afectats que veuen retingut el seu capital durant dos anys, després de la moratòria aplicada per l'entitat financera el març passat.

Alhora, l'entitat complementa aquesta oferta amb facilitats per a l'adquisició dels pisos en estoc a través de la cobertura del pagament de les quotes hipotecàries si l'interessat es queda sense feina. Ho vol fer a través d'una pòlissa que assegura el pagament de les quotes durant un any en el cas que el titular de la hipoteca es quedi a l'atur al llarg dels cinc exercicis posteriors a la compra i dóna la possibilitat d'accedir a un contracte de lloguer amb opció a comprar  en el decurs dels cinc anys següents.

Entre les temptacions per a fer el pas també promet un ajustament en el preu de l'habitatge adquirit el 2009 en el cas que el valor baixi més d'un 10% en els 6 mesos posteriors a la compra.

Altamira Real State
és la societat immobiliària que s'encarrega de posar fil i agulla a les transaccions fruit d'aquestes ofertes. Actualment el grup gestiona una cartera d'actius immobiliaris valorats en 4.000 milions d'euros.

D'altres entitats financeres que ja han fet el pas de comercialitzar pisos en estoc anunciant descomptes són Caixa Catalunya, BBVA, Banc Popular, Banesto, Caixa Madrid i Banc Pastor.

L'anunci del Banc de Santander ve després que el 4 de març passat la CNMV va aprovar la petició del  Santander Real Estate S.A de suspendre durant dos anys el reembossament de participacions als inversors del Fons Banif Inmobiliario. L'associació d'usuaris de caixes i bancs Adicae ha aplegat des d'aquell moment una plataforma d'afectats que agrupa unes 3.000 persones. Després de recollir les queixes d'aquests usuaris, l'entitat entén que el Santander va retenir els reembossaments fins octubre de 2008 per després llançar a comercials a aconsellar als clients el reembossament, especialment durant el mes de gener. Adicae ha detectat poca transparència informativa per part de la gestora vers els inversors en tot el que fa referència a les taxacions, per exemple. Poc temps després, l'organització d'usuaris ha denunciat que "la gestora del fons va començar a liquidar bens immobles de Fons de Banif en condicions i per quantitats clarament perjudicials per als interessos dels inversors del fons, a més la possibilitat que s'estigui alterant greument i de manera artificial i interessada els preus del mercat immobiliari".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article