Subvencions i consells per a l'estalvi energètic


Ser conscient del que es gasta és l'inici de voler gastar menys, aquesta màxima és la que proposa l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) a través d'una campanya en la que es donen les eines per a calcular quin és el nostre consum d'electricitat i de gas. L'usuari s'ha de registrar i, a partir d'aquí, entra en un espai personal i privat on podrà anotar regularment les factures i comprovar l'evolució dels consums a través de gràfics. Les dades recollides l'ajudaran a prendre decisions, si cal, per a modificar la despesa energètica.

A banda d'això, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) destinarà més de 37 milions d’euros a línies d’ajuts i subvencions per al desenvolupament de projectes d’estalvi i eficiència energètica i d’energies renovables tan a particulars com a empreses. La informació sobre aquests ajuts s'esta duent a terme a través de jornades divulgatives que fan els tècnics de l'ICAEN a diversos punts de la geografia catalana, podeu consultar el calendari en aquest enllaç.
El termini per accedir a la subvenció començarà a partir de la publicació de l'ordre al Butlletí Oficial de la Generalitat.

Des de la web d'ICAEN tenim l'opció de fer una visita virtual a una llar fent un recorregut per les diferents estances i punts de consum energètic, la majoria relacionats amb electrodomèstics, acompanyat de reflexions sobre el possible malbaratament d'energia.

Més informació: ICAEN



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article