Les compensacions per tall de servei telefònic seran automàtiques

El Consell de Ministres aprova l'ampliació de la Carta dels drets de l'Usuari de Telecomunicacions


El Consell de Ministres va aprovar ahir una millora de la protecció dels usuaris de telecomunicacions davant de les operadores de telefonia i Internet.  El nou Decret llei contempla una vintena de nous drets dels usuaris entre els quals, el de rebre una indemnització automàtica -no caldrà sol.licitar-la- quan existeixi un tall de servei de telefonia que suposi més d'un euro. El dret a indemnització automàtica per tall de subministrament d'Internet es podrà exercir si l'avaria dura més de sis hores entre les 8 del matí i les 10 de la nit.

Amb l'aprovació de la Carta dels Drets de l'Usuari de Telecomunicacions el govern central vol reforçar la protecció de l'usuari després de l'acumulació de queixes presentades per organitzacions de consumidors. Entre els drets reconeguts també es redueix de 15 a 2 dies el termini per a materialitzar la baixa de l'abonat quan ho sol.licita i si es tracti de canvi d'operadora conservant el mateix número, el que també s'anomena portabilitat, el termini serà d'un dia.

A més, les companyies hauran de deixar de factura a l'abonat un cop hagi comprovat que s'ha donat d'alta a una altra empresa.

Entre les noves condicions que hauran de constar en els contractes hi consta que l'operadora no podrà modificar el contracte de manera unilateral i té l'obligació de comunicar-ho al client amb un mes d'antelació, al que se li obrirà la porta a cancel.lar el contracte si no hi esta d'acord, sense cap mena d'indemnització.

L'usuari tindrà dret a exigir a la operadora un document acreditatiu per a qualsevol reclamació, tràmit o gestió que ocasioni incidència en el contracte, bé sigui per baixa, alta, contractació de prestacions complementàries o canvis de modalitat de contracte.

Més informació: Carta dels drets de l'Usuari de Telecomunicacions
                               web de l'Oficina d'Atenció a l'Usuari de Telecomunicacions

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article