L'ajut català a la compra de cotxe és en punt mort per diferències entre Medi Ambient i Indústria


Els cotxes que rebin l'ajut han de tenir un nivell màxim de contaminació, segons el Departament de Medi Ambient, mentre que Innovació i Indústria és partidari que els ajuts arribin a més vehicles a canvi d'ampliar els paràmetres de contaminació.

Així, els concessionaris catalans no podran encara clarificar als possibles compradors si compten o no amb els 500 euros d'ajut del govern català ja que de moment s'estan concretant detalls del seu pla d'ajudes.

Els cotxes nous si que compten ja amb l'ajut de 1.500 euros que atorga el ministeri d'Indústria i els fabricants que tenen un límit per als vehicles que no sobrepassin els 149 grams de CO2 per km d'emissions.

En la reunió de govern d'avui, el Conseller d'Innovació i Indústria, Josep Huguet, donarà a conèixer els detalls del pla. Per la seva banda, Medi Ambient planteja la incoherència de l'ajut a cotxes més contaminants per una banda i, per l'altra, multar per la velocitat variable en els accessos a Barcelona i la resta de mesures que s'inclouen en el pla català de mitigació del canvi climàtic.

Més informació: 3cat24

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article