Presenten una guia per a l'alimentació ecològica dels nens

El document inclou apartats específics per edats, per tipus de nens o remeis casolans per afrontar malalties comunes


Aquest dijous es presenta a la Casa de Cultura de Girona la "Guia de l'alimentació ecològica a l'escola i a casa".  Es tracta d'un manual dirigit a pares, mestres, cuiners, monitors i a tots els interessats en la bona alimentació en general. A través de la seva lectura ens podem assabentar de les reflexions i els passos a seguir per a introduir el menjar ecològic a les escoles i les experiències que funcionen fins ara, però també hi podem trobar informació sobre els grups d'aliments, les combinacions nutritives, la regulació energètica o les diferents tècniques de cuinar.

Una especial atenció dedica a l'alimentació segons cada etapa i proposa diversos menús adaptats a cada tipus de nen, què convé menjar quan el nen no es troba bé o les quantitats d'aliment recomanades segons l'edat.

Un cop finalitzat l'acte de presentació s'oferirà un berenar infantil de festa "sense fantes, bocates, bolleria, ni txutxes", però amb aliments molt nutritius i ben atractius per als més menuts.

Un altre destacat de la guia és el dedicat als envasos i estris saludables que inclou propostes alternatives als químics d'ús alimentari.

Els remeis casolans basats en l'alimentació per afrontar malalties comunes, l'elaboració de sabó reciclant l'oli usat i una amplia informació sobre productors, punts de venda i preus, complementen una guia de capçalera per a qui estigui interessat en seguir una l'alimentació energètica, natural i equilibrada.

Els autors, especialistes en dietètica i cuina, Rosa Boix, Eulàlia Huguet, Lola Puig i Xavier Uriarte participaran en l'acte de presentació, que serà a partir de les 20 hores. Els acompanyarà Anna M. Colomer com a testimoni de cuinera d'escola. Les il.lustracions de la guia han estat a càrrec de Núria Vancells i el disseny de Pere Pujol.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Sempre que es defensa alguna cosa contra l'establishment cal justificar-ho amb títols, però de gent amb títols dient bestieses n'hi ha a cabassos. En tot cas, els autors, a més de ser gent conscient, experimentada i informada, són mestres, metges, dietistes i cuiners. I sí, Pep, totes elles són formacions reglades. No sé si tindran la gran credibilitat de les multinacionals de l'alimentació, però a mi ja em va bé.

  • Jo sóc de Girona i almenys dos dels autors els conec pel treball que venen fent en la introducció dels aliments ecològics en els menjadors escolars. Fa anys que participen al projecte. Hi ha el cas de l'escola Bruguera, pionera a tot Catalunya en posar-ho en practica. A més, és un projecte en el que ha participat l'Ajuntament de Girona i també la Generalitat. Potser si que són "professional de la nutricio de veritat"...

  • No em sembla que sigui un disbarat que algú estigui preocupat per no menjar més químics, insecticides, hormones ni greixos extres en el menjar. I tampoc que es preocupin per saber que mengen els seus fills a escola.

  • Deu ni do... un llibre escrit per "especialistes en dietetica i cuina"... i quina especialitat es aquesta?
    Un llibre escrit per il·luminats, holistics, "terapeutes", defensors de la no vacunacio... total, que no han comptat ni amb un professional de la nutricio de veritat.
    Poca credibilitat tindra el llibre.

Comenta aquest article