La cuina del peix "sense preu" a l'aula gastronòmica de La Boqueria


La segona Slow Cook Jam Sessió es celebrarà demà a l'Aula Gastronòmica del Mercat de la Boqueria. En aquesta jornada els cuiners catalans vinculats al moviment Slow Food i a Terra Madre plantejaran alternatives econòmiques i sostenibles a la cuina del peix. Des de la consciència que els mars i rius cada vegada s'acosten més al col.lapse i que les solucions passen per decisions polítiques adequades, per unes bones pràctiques dels pescadors i pels gestos quotidians dels consumidors, els cuiners que participaran a l'Slow Cook Jam Sessió improvitzaran receptes amb peixos "sense preu", de baix cost econòmic, però amb molt de gust i nutritius i que sovint els sistemes de subhastes de les llotges fan que s'hagin de llençar al mar per no haver assolit un preu just per als pescadors.

Des de l'aula gastronòmica del Mercat de la Boqueria cuinaran amb palaia, moixines, rates, sardines, cintes o vetes, aranyes, cananes, sonsos, bonítols, pagells... l'objectiu és ben clar: potenciar  l'ús d'aquests peixos en la dieta habitual dels consumidors a través de la seva introducció en els menús dels restaurants i les llars i així afavorir que minvi la pressió sobre peixos que ara mateix són en risc d'extinció com la tonyina, el peix espasa, el bacallà, el rap, el lluç o l'anxova.

La jornada serà demà dimarts dia 2 de juny a les 11 hores i comptarà amb la col.laboració de Mercats de Barcelona, el Mercat de la Boqueria i Acció Natura. Les receptes que es presentin serviran per a l'edició d'un llibre dedicat a aquests tipus de peixos, que coordinarà el cuiner Pep Nogué.

Aquesta iniciativa s'emmarca en la Slow Fish Challenge, una campanya mundial d'Slow Food al voltant d'aquestes problemàtiques relacionades amb l'esgotament dels recursos marins.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article