Catalunya i Les Illes Balears en contra de l'obertura de nous hipermercats


La Generalitat de Catalunya i el Govern Balear preparen normatives que impediran l'obertura de més grans superfícies, segons explica l'edició digital Finantial Food. El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa que gestiona Comerç esta enllestint un avantprojecte en el que limita la lliure implantació de grans superfícies superiors a 800 metres quadrats. La publicació contraposa aquesta iniciativa al fet que tot just fa un mes el Consell de Ministres va aprovar l'avantprojecte de la nova llei de Comerç, impulsada pel ministeri d'Indústria seguint les bases de la Directiva de Serveis de la Unió Europea, molt menys restrictiva en aquest tipus d'assentaments comercials.

El govern català segueix en la línia iniciada el 2005 amb l'objectiu de limitar la implantació de noves grans superfícies. Així, l'avantprojecte de Comerç assenyala que els establiments que superin els 800 metres de dimensió hauran de passar per un seguit de limitacions relacionades amb la distribució comercial, la protecció del medi ambient i de l'entorn urbà, l'ordenació del territori o la conservació del patrimoni històric i artístic. Fins a la data, el límit d'implantació aprovat per la Generalitat és als 1.100 metres de superfície.

El Govern Balear, en la mateixa línia que el català, té la intenció de posar el gruix de limitacions als establiments que superin els 700 metres quadrats a Mallorca, mentre que el límit per Menorca i Eivissa es redueix a 400 metres i 200 metres quadrats en el cas de Formentera. El límit vigent fins ara en el conjunt de les illes és de 1.300 metres quadrats.

Unes iniciatives que es contraposen a la permissivitat que contempla la nova Llei estatal de Comerç i, de retruc, la Directiva Europea de Serveis un dels objectius de la qual és potenciar el lliure comerç entre els estats membres de la Unió Europea.

Més informació: DIUE

Terra
Directiva de Serveis, també anomenada Directiva Bolkestein


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article